vineri, 7 noiembrie 2014

Despre Dexcom (1)

                Este mult mai bine de cand Dex a intrat in viata mea. Obisnuiesc sa spun ca este ca si cum pe trei sferturi nu as mai avea diabet. 
         Teama hipoglicemiilor pe care nu le mai simteam defel devenise insuportabila.
          Degetele aveau bataturi de la atatea testari si uneori trebuia sa ma intep si de 5 ori pana reuseam sa scot stropisorul de sange.
          Nu puteam sa ma odihnesc dupa pranz fara teama de a avea vreo hipoglicemie in somn. 
          Trebuia sa astept 2 ore dupa insulina rapida ca sa ma pot odihni.
          Hipoglicemiile in oras erau cu atat mai mult neplacute pentru ca trebuia sa ma spal pe degete si sa testez de cate ori era nevoie.
          Era nevoie de testari suplimentare pentru a observa trendurile  glicemiei ,cele atat de pretioase.
          Probabil ca fara Dexcom as fi incercat in continuare sa ma descurc cumva, insa acum daca ar fi sa nu il mai am mi-ar fi teribil de greu pentru ca m-am obisnuit sa am un asistent al diabetului meu. Si pentru ca nu se stie niciodata cum vor decurge lucrurile, bine ar fi sa invat cat mai multe despre specificul propiului diabet si despre modul in care diversi factori imi influenteaza glicemiile. 
          Primele glicate cu Dexcom au fost...mai mari si ma asteptam la acest lucru. Pentru ca am evitat hipoglicemiile. Dar cu atat mai mult o glicata fara hipoglicemii mari este mai pretioasa pentru sanatate, si poate fi o victorie stralucita. :-)